O societate din ce în ce mai “contactless”, afundată în “gaura neagră” a smartphone-urilor și a noilor tehnologii, în care se pierde ideea de comunitate, scrie libertatea.ro
“Secolul singurătății: cum izolarea pune în pericol viitorul nostru”. Sub acest titlul, economista britanică Noreena Hertz analizează un fenomen care, dincolo de efectele fizice și psihice, influențează în mod direct comportamentul politic al oamenilor.
“Populiștii profită de singurătate pentru a marca puncte”, explică aceasta într-un interviu acordat ziarului italian La Repubblica. Noreena Hertz este o economistă și un lider de opinie care în ultimii 20 de ani și-a demonstrat abilitatea de a prezice trendurile globale.
După ce, în tinerețe, a predicat capitalismul la Moscova, unde a oferit consultanță guvernului pentru trecerea la economia de piață, Hertz întoarce ulterior armele. Ea a prevăzut la începutul anilor 2000 apariția curentului anticorporatist, apoi iminenta criză a creditelor.
După mai multe eseuri împotriva neoliberalismului, cercetătoarea britanică de 53 de ani pune astăzi lupa pe ceea ce ar putea fi considerat flagelul existențial al secolului: singurătatea.
Citiți mai multe pe libertatea.ro
Lasă un răspuns